3 sposoby na spring rollsy (z łososiem wędzonym, z warzywami, z pieczonym boczkiem) • przepis • składniki • przygotowanie
Z warzywami, boczkiem czy łososiem wędzonym? W najnowszym przepisie Karola każdy znajdzie swój ulubiony przepis na spring rollsy.

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY FARSZ WARZYWNY
Boczek układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150°C przez około 10 minut. Por i marchew kroimy w cienkie paski (julienne), a cebulę w piórka. Czosnek, obrany imbir, kolendrę i chili siekamy drobno. Warzywa mieszamy razem, dolewając oliwę. Doprawiamy kolendrą, czosnkiem, imbirem i sokiem wyciśniętym z połowy limonki. Całość dokładnie mieszamy.
ŁĄCZYMY SEREK ŚMIETANKOWY Z CHRZANEM
Serek śmietankowy łączymy z chrzanem. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie mieszamy.
ZWIJAMY SPRING ROLLSY
Papier ryżowy namaczamy w wodzie, aż stanie się plastyczny. Nakładamy porcję warzyw oraz dowolne dodatki, takie jak boczek, łosoś czy serek z dodatkiem chrzanu. Zwijamy spring rollsy i od razu podajemy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1576,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
394,2 kcal
Tłuszcz
24,9 g
Węglowodany
31,4 g
Błonnik
16,6 g
Białko
16,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kurczak po wietnamsku
Delikatne mięso i pikantny, aromatyczny sos. Taki właśnie jest kurczak po wietnamsku wg przepisu Karola! Spróbuj swoich sił, przygotuj danie wg tego prostego przepisu i rozsmakuj się w kuchni w stylu azjatyckim.

Bun bo nam bo - wietnamska sałatka z wołowiną
Bun Bo Nam Bo to świeża, aromatyczna i bogata wietnamska sałatka, która łączy w sobie różnorodne smaki i tekstury. Jest to danie, które doskonale sprawdzi się nawet jako danie główne. Przygotuj się na kulinarną podróż do Wietnamu i odkryj, jak łatwo można przygotować to pyszne danie w domowym zaciszu!

Tosty z batata i owocowe spring rollsy – lunchbox na słodko
Tosty z batata? Spring rollsy z owoców? Zerknij na przepis Kingi i jej gościa, i sprawdź, jak przygotować pyszny i pożywny lunchbox dla swojego dziecka.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Uszka z grzybami
Uszka z grzybami to danie, które przywołuje na myśl ciepło domu rodzinnego i wigilijne spotkania. Małe, zawijane pierożki w kształcie uszek stanowią nieodłączną część tradycji kulinarnej ludów słowiańskich. Jak przygotować apetyczne uszka z grzybowym farszem? Spróbuj zrobić to wraz z nami!

Stek z udźca jelenia z rozmarynem
Wyjątkowa okazja? Przygotuj aromatyczny stek z udźca jelenia z rozmarynem w sosie blue cheese. Twoi goście będą zachwyceni!

Babka cytrynowa
Babka cytrynowa łączy w sobie lekkość i słodycz ciasta oraz orzeźwiający smak cytrusów. Z tym prostym przepisem na pewno uda Ci się ją upiec. Spróbuj i poczęstuj bliskich!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Wędzone polędwiczki wieprzowe z sałatką z fasoli
Oryginalne połączenie wyrazistego aromatu wędzonego mięsa i orzeźwiającego smaku orientalnej marynaty.

Stir fry z indyka z warzywami
Klasyczne danie kuchni w stylu azjatyckim, czyli stir fry z indykiem i warzywami w aromatycznym sosie. To potrawa, która wymaga dużo krojenia i siekania, ale efekt zdecydowanie jest tego wart. Koniecznie spróbuj!

Kurczak z farszem z żytniego chleba i rozmarynem
Pieczony kurczak w zupełnie nowej odsłonie – wypełniony farszem z kabanosów oraz chleba żytniego i pachnący rozmarynem!