
Porady dotyczące rozpoznawania i zbierania borowików koszęcin. Przepisy kulinarne z wykorzystaniem tych smacznych grzybów oraz sposoby ich konserwacji.
Porady dotyczące rozpoznawania i zbierania borowików koszęcin. Przepisy kulinarne z wykorzystaniem tych smacznych grzybów oraz sposoby ich konserwacji.
Wszystko, co warto wiedzieć o borowikach górskich - gdzie rosną, jak je rozpoznać, kiedy zbierać, właściwości i zastosowanie kulinarne borowika górskiego. Porady dla grzybiarzy. Przepisy z borowikami.
Sprawdzone przepisy na przygotowanie tradycyjnego, aromatycznego borowca dętego. Dowiedz się jak upiec idealnego borowca krok po kroku, poznaj tajniki faszerowania i smażenia, wykorzystaj porady ekspertów.
Boczniak łyżkowaty - przewodnik dla miejskich grzybiarzy. Dowiedz się gdzie szukać i jak rozpoznać boczniaka łyżkowatego w mieście. Poznaj jego walory smakowe, zastosowania kulinarne i właściwości zdrowotne.
Borowik biały - przewodnik dla grzybiarzy. Gdzie rośnie, jak rozpoznać, kiedy zbierać. Porady dotyczące zbioru, przygotowania i spożycia borowików.
Biały prawdziwek - poznaj właściwości i zastosowanie tego smacznego grzyba rosnącego w polskich lasach, przepisy kulinarne, porady dotyczące zbioru oraz odróżniania od podobnych gatunków
Kompletny atlas grzybów w formie PDF zawierający opisy najpopularniejszych gatunków, zdjęcia, informacje o ich rozpoznawaniu i cechach. Pomaga unikać pomyłek przy oznaczaniu grzybów jadalnych oraz trujących.