
Poradnik jak rozpoznawać i uprawiać grzyby z rodzaju Coprinus - jadalne i trujące gatunki, zastosowanie, uprawa, zbieranie w lesie, przygotowanie do spożycia, suszenie i mrożenie.
Poradnik jak rozpoznawać i uprawiać grzyby z rodzaju Coprinus - jadalne i trujące gatunki, zastosowanie, uprawa, zbieranie w lesie, przygotowanie do spożycia, suszenie i mrożenie.
Wiosenne grzybobranie - poznaj cenne gatunki grzybów jadalnych i zasady ich bezpiecznego zbioru. Przepisy, porady dotyczące rozpoznawania i przechowywania grzybów.
Candelaria to urokliwa kolumbijska miejscowość słynąca z doskonale zachowanego centrum w stylu kolonialnym oraz licznych zabytków świadczących o bogatym dziedzictwie hiszpańskim.
Poznaj budowę grzybów - części, kształty, gatunki jadalne i trujące. Dowiedz się, gdzie rosną grzyby i jaką pełnią rolę w przyrodzie. Artykuł dla dzieci z klas 2, 3 i 5 szkoły podstawowej.
Poznaj szczegółowy poradnik jak samodzielnie wyhodować smaczne borowiki przyczepkowe w domu. Dowiedz się jak przygotować odpowiedni substrat, zapewnić optymalną temperaturę, nawozić i chronić borowiki przed chorobami.
Porady dotyczące rozpoznawania i zbierania borowików koszęcin. Przepisy kulinarne z wykorzystaniem tych smacznych grzybów oraz sposoby ich konserwacji.
Wszystko, co warto wiedzieć o borowikach górskich - gdzie rosną, jak je rozpoznać, kiedy zbierać, właściwości i zastosowanie kulinarne borowika górskiego. Porady dla grzybiarzy. Przepisy z borowikami.
Sprawdzone przepisy na przygotowanie tradycyjnego, aromatycznego borowca dętego. Dowiedz się jak upiec idealnego borowca krok po kroku, poznaj tajniki faszerowania i smażenia, wykorzystaj porady ekspertów.
Boczniak łyżkowaty - przewodnik dla miejskich grzybiarzy. Dowiedz się gdzie szukać i jak rozpoznać boczniaka łyżkowatego w mieście. Poznaj jego walory smakowe, zastosowania kulinarne i właściwości zdrowotne.
Borowik biały - przewodnik dla grzybiarzy. Gdzie rośnie, jak rozpoznać, kiedy zbierać. Porady dotyczące zbioru, przygotowania i spożycia borowików.