psse-slupca.pl

Zupa krem z brokułów z paskami łososia • przepis • składniki • przygotowanie

Gęsta zupa z brokułów i łososia, kusząca nie tylko pięknym połączeniem kolorów, ale również wybitną kompozycją smakową!

Zupa krem z brokułów z paskami łososia

Gęsta zupa z brokułów i łososia, kusząca nie tylko pięknym połączeniem kolorów, ale również wybitną kompozycją smakową!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

brokuł - 750 g
bulion warzywny - 800 ml
cebula - 2 szt.
pieprz czarny - 1 szczypta
sól morska - 1 szczypta
śmietana 18% - 200 g
łosoś wędzony - 200 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE ŚWIEŻE BROKUŁY:
oczyścić, podzielić na różyczki, łodygę pokroić w kostkę (mrożone brokuły rozmrozić).
2.CEBULĘ OBRAĆ I:
posiekać, wrzucić wraz z brokułami do wrzącego wywaru i gotować pod przykryciem przez 15 minut.
3.WYJĄĆ KILKA RÓŻYCZEK,:
resztę zmiksować w bulionie na gładką masę.
4.DODAĆ KWAŚNĄ ŚMIETANĘ:
i doprawić do smaku.
5.DO ZMIKSOWANEGO KREMU:
wrzucić wcześniej wyjęte różyczki.
6.ŁOSOSIA POKROIĆ W:
paski.
7.ZUPĘ ROZLAĆ NA:
talerze, udekorować paskami łososia.
8.WSKAZÓWKA CIABATTĘ, 150:
g podpiec w piekarniku zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu i pokrojoną w kromki podawać do zupy.
Zupa krem z brokułów z paskami łososia

Czas przygotowania

30 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE ŚWIEŻE BROKUŁY

oczyścić, podzielić na różyczki, łodygę pokroić w kostkę (mrożone brokuły rozmrozić).

2

CEBULĘ OBRAĆ I

posiekać, wrzucić wraz z brokułami do wrzącego wywaru i gotować pod przykryciem przez 15 minut.

3

WYJĄĆ KILKA RÓŻYCZEK,

resztę zmiksować w bulionie na gładką masę.

4

DODAĆ KWAŚNĄ ŚMIETANĘ

i doprawić do smaku.

5

DO ZMIKSOWANEGO KREMU

wrzucić wcześniej wyjęte różyczki.

6

ŁOSOSIA POKROIĆ W

paski.

7

ZUPĘ ROZLAĆ NA

talerze, udekorować paskami łososia.

8

WSKAZÓWKA CIABATTĘ, 150

g podpiec w piekarniku zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu i pokrojoną w kromki podawać do zupy.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1048,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

262,1 kcal

🥑

Tłuszcz

14,8 g

🌾

Węglowodany

23,8 g

🥬

Błonnik

16,9 g

💪

Białko

16,9 g

Podobne przepisy