Koktajl odbudowujący – orzechowo-czekoladowy • przepis • składniki • przygotowanie
Sięgnij po koktajl odbudowujący o pysznym orzechowo-czekoladowym smaku – doda Ci energii na dalszą część dnia. Wystarczy 5 minut i gotowe!

Czas przygotowania
5 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
WKŁADAMY SKŁADNIKI DO BLENDERA
Do misy blendera dodajemy masło orzechowe, obranego banana, mleko ryżowe, cynamon, nasiona chia, kakao i szczyptę soli.
MIKSUJEMY CAŁOŚĆ
Miksujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelewamy do szklanki, dekorujemy jeżynami i poppingiem jaglanym.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
461,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
461,8 kcal
Tłuszcz
10,3 g
Węglowodany
80,2 g
Błonnik
13,6 g
Białko
11,9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Zapiekanka z batatów
Szukasz pomysłu na smaczny obiad? Zapiekanka z batatów z dodatkiem dipu z orzechów nerkowca to propozycja, którą musisz wypróbować!

Pieczone frytki warzywne z dipem blue cheese
Czy wiesz, że z sera blue można przygotować doskonały dip? Podaj go z pieczonymi warzywnymi frytkami, by odkryć zupełnie nową odsłonę tej popularnej imprezowej przekąski.

Zupa z kalarepy (oberiba) i proziaki
Odkrywaj regionalne, sezonowe smaki dzięki przepisowi Kingi na oberibę – śląską zupę z kalarepy! W połączeniu z pysznymi i prostymi chlebkami na sodzie smakuje doskonale!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Parówki zapiekane z serem — po kanadyjsku
Parówki po kanadyjsku to prosty, a jednocześnie niezwykle smaczny sposób na niecodzienny posiłek. Zapiekane z ciągnącym się serem i chrupiącym bekonem parówki z pewnością skradną serca wszystkich domowników. Poznaj nasz przepis!

Sałatka w słoiku na 3 sposoby
Kwadrans akademicki – tyle czasu wystarczy, by przygotować prostą i szybką warstwową sałatkę studencką w słoiku! Który wariant wypróbujecie jako pierwszy?

Crostini z szynką i brzoskwiniami
Chrupiące, złociste grzanki ze smakowitymi dodatkami – przekąska, która sprawdzi się na każdym przyjęciu.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kanapka rybaka
Delikatny smak pora duszonego ze śmietaną łączy się ze szlachetnym smakiem łososia w przepysznych kanapkach rybaka! Są idealne na śniadanie lub lunch – spróbuj koniecznie!

Owsiany placek z rabarbarem
Gdy sezon na niego w pełni, warto sięgnąć po prosty przepis na kruchy placek owsiany z nadzieniem z rabarbaru!

Sos kurkowy
Aromatyczny sos kurkowy z cebulką, czosnkiem i śmietaną, idealny do podania z ulubionym kawałkiem mięsa lub makaronem.