Kanapka drwala • przepis • składniki • przygotowanie
Szukasz kanapki na większy głód? Mamy dla Ciebie idealny przepis! Kanapka drwala to bogactwo różnorodnych dodatków połączonych z wyjątkowym sosem, który podkreśla smak całości.

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SOS
W miseczce mieszamy 2 czubate łyżeczki musztardy Dijon, sok z 1cytryny, 10 posiekanych listków bazylii, świeżo mielony pieprz i sól, 4 łyżki oliwy z oliwek.
SKŁADAMY KANAPKĘ DRWALA
Chleb drwalski przekrawamy wzdłuż na pół. Spód chleba polewamy niewielką ilością oliwy z oliwek. Układamy na nim 3 plasterki szynki z pieprzem, a na niejrukolęoraz plastry świeżegopomidorana przemian z pokrojonymi w paseczki pomidorami suszonymi.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1947,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
973,8 kcal
Tłuszcz
31,8 g
Węglowodany
140,5 g
Błonnik
1,4 g
Białko
36,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kruche makowe ciasteczka
Przygotuj pyszny deser dla swoich najbliższych i zachwyć ich kruchymi ciasteczkami z makiem!

Wegańskie krokiety ze szpinakiem
Zachwycają chrupiącą panierką, a w środku kryją pyszny, kremowy farsz ze szpinaku i nerkowców! Wegańskie krokiety Kingi to idealny, roślinny obiad dla całej rodziny!

Ciasto michałek
Czy kiedykolwiek marzyłeś, żeby ulubione cukierki zamienić w ciasto? Ciasto michałek to spełnienie tych słodkich pragnień – intensywnie czekoladowe, z dodatkiem kawałków słynnych polskich pralinek, które nadają mu wyjątkowy smak i konsystencję. To doskonały wybór na każdą okazję, a jego przygotowanie jest prostsze, niż mogłoby się wydawać!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Makaron orecchiette z domowym pesto i mascarpone
Wyjątkowy makaron orecchiette z kremowym sosem na bazie mascarpone i świeżego, domowego pesto. Odtwórz to danie w swoim domu i ciesz się smakiem inspirowanym włoską kuchnią!

Tornado dog
Nowy pomysł na przygotowanie hot dogów, w których parówka jest wypełniona serem i owinięta boczkiem, a dodatek prażonej cebulki i ogórków konserwowych nadaje im amerykański charakter. Sprawdź, jak smakują!

Placki z batatów
Chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku i pełne naturalnej słodyczy – placki z batatów to doskonała alternatywa dla tradycyjnych ziemniaczanych placków. Ich delikatny smak świetnie komponuje się zarówno z wytrawnymi, jak i słodkimi dodatkami, dzięki czemu można je podawać na wiele sposobów. Poznaj nasz przepis!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Francuskie tosty z boczkiem i serem
Czas na francuskie śniadanie! Pieczywo smażone w jajku, a do tego pyszne dodatki to sposób na dobre rozpoczęcie dnia.

Carpaccio z pomidorów
Latem carpaccio można przyrządzić z pomidorów! Z chrupiącą grzanką i serem kozim będzie doskonałą przekąską!

Łosoś smażony z zapiekanką z kalafiora z serem cheddar
Delikatna ryba i aromatyczna, warzywna zapiekanka podana z przesmażonymi kurkami. Taka potrawa zachwyci całą rodzinę!