psse-slupca.pl

Jagodowe mascarpone • przepis • składniki • przygotowanie

Delikatny deser łączący smak jagód z kremowym serkiem. Podany w wysokich pucharkach i ozdobiony owocami oczaruje gości!

Jagodowe mascarpone

Delikatny deser łączący smak jagód z kremowym serkiem. Podany w wysokich pucharkach i ozdobiony owocami oczaruje gości!

Czas przygotowania
75 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cukier puder - 2 łyżki
cynamon - 1 szczypta
mięta świeża - 2 g
miód - 1 łyżka
ser mascarpone - 385 g
sok z pomarańczy - 1 łyżeczka
truskawki mrożone - 450 g
śmietana 30% - 50 ml

Instrukcje przygotowania

1.OWOCE ROZMROZIĆ NA:
sitku, wymieszać delikatnie z cukrem pudrem.
2.SEREK MASCARPONE POŁĄCZYĆ:
z miodem, śmietanką, sokiem z pomarańczy i szczyptą cynamonu.
3.CAŁOŚĆ DOKŁADNIE:
wymieszać.
4.OWOCE ORAZ MASĘ:
z serkiem przekładać warstwami do szklanych pucharków.
5.SCHŁODZIĆ – MINIMUM:
1 godzinę.
6.PRZED PODANIEM UDEKOROWAĆ:
listkami świeżej mięty .
Jagodowe mascarpone

Czas przygotowania

75 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

OWOCE ROZMROZIĆ NA

sitku, wymieszać delikatnie z cukrem pudrem.

2

SEREK MASCARPONE POŁĄCZYĆ

z miodem, śmietanką, sokiem z pomarańczy i szczyptą cynamonu.

3

CAŁOŚĆ DOKŁADNIE

wymieszać.

4

OWOCE ORAZ MASĘ

z serkiem przekładać warstwami do szklanych pucharków.

5

SCHŁODZIĆ – MINIMUM

1 godzinę.

6

PRZED PODANIEM UDEKOROWAĆ

listkami świeżej mięty .

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1683,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

841,8 kcal

🥑

Tłuszcz

71,4 g

🌾

Węglowodany

42,7 g

🥬

Błonnik

13,1 g

💪

Białko

13,1 g

Podobne przepisy