Fit kokosanki • przepis • składniki • przygotowanie
Mięciutkie i wilgotne w środku ciastka pachnące kokosem, czyli fit kokosanki bez dodatku mąki. Wypróbuj ten przepis i ciesz się prostą, słodką przekąską, którą przygotujesz szybciej niż myślisz.

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
UBIJAMY BIAŁKA
Do suchej i czystej misy wkładamy nasadkę do ubijania i dodajemy białka. Białka ubijamy, w trakcie dodając sól, używając programu„własne ustawienia” / czas: 4 minuty / prędkość: 4. Po ubiciu białek zdejmujemy nasadkę.
PRZYGOTOWUJEMY MASĘ KOKOSOWĄ
Do ubitych białek dodajemy wiórki, cukier i olej kokosowy. Całość mieszamy wykorzystując program„własne ustawienia” / czas: 40 sekund / prędkość: 2. Następnie zgarniamy masę ze ścianek naczynia i ponownie mieszamy używając programu„własne ustawienia” / czas: 20 sekund / prędkość: 2.
PIECZEMY KOKOSANKI
Gotową masę kokosową wykładamy za pomocą gałkownicy do lodów (lub łyżki) na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Kokosanki pieczemy przez ok. 12-15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C, aż się zarumienią i podajemy przestudzone.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1217,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
405,7 kcal
Tłuszcz
43,4 g
Węglowodany
33,9 g
Błonnik
2 g
Białko
4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Łosoś w glazurze miodowo-sojowej z chrupiącymi szparagami
Delikatny i aromatyczny dzięki wyjątkowej glazurze łosoś z chrupiącymi szparagami. To pachnące cytryną, sosem sojowym i imbirem danie, które z pewnością trafi do cotygodniowego menu.

Szampańska galaretka z puszystą pianką i owocami
Bez szampana nie ma sylwestra! A jeśli chcesz zrobić furorę wśród znajomych, to ta szampańska galaretka zdecydowanie powinna zagościć na sylwestrowym stole!

Owsianka do lunchboxa
Drugie śniadanie do szkoły będzie ciekawsze, jeśli wprowadzisz do dziecięcego jadłospisu pyszną i ciekawie skomponowaną owsiankę! Sprawdź, jaki pomysł ma na nią Karol Okrasa.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Makaron po katalońsku z kiełbasą fuet
Krewetki, wyrazista kiełbasa fuet i świeży makaron łączą się w wyśmienitym daniu w stylu katalońskim. Przygotuj makaron pełen wykwintnych dodatków – dla siebie i bliskich!

Drożdżowe zajączki wielkanocne
Urocze, puszyste i przepyszne – takie są drożdżowe zajączki według najnowszego przepisu autorstwa Kingi. Przygotuj je na Wielkanoc i przekonaj się, jak wspaniale wyglądają na śniadaniowym stole.

Zielony chłodnik z awokado
Zagraj w zielone z przepisem Darii i przygotuj pyszny chłodnik z awokado! Idealnie sprawdzi się w roli lekkiego obiadu na upalne dni.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Tabbouleh z komosą ryżową
Lekka i smaczna – klasyka kuchni bliskowschodniej, czyli sałatka tabbouleh w wersji Kingi. Sprawdź, jak komosa ryżowa komponuje się ze świeżymi warzywami i przyprawami!

Hot dog
Szukasz pomysłu na domowy fast food? Przygotuj hot doga z karmelizowaną cebulką, ogórkiem, boczkiem i oczywiście parówką!

Ciasteczka z białą czekoladą
Łatwe ciasteczka z białą czekoladą możecie przygotować całą rodziną! Bawcie się pieczeniem razem z Pawłem Małeckim!