psse-slupca.pl

Carpaccio di bresaola • przepis • składniki • przygotowanie

Klasyczny przepis kuchni włoskiej, w którym główną rolę odgrywa jakość cenionych na całym świecie składników – takich, jak długo dojrzewająca wędlina wołowa. Zasmakuj w carpaccio di bresaola!

Carpaccio di bresaola

Klasyczny przepis kuchni włoskiej, w którym główną rolę odgrywa jakość cenionych na całym świecie składników – takich, jak długo dojrzewająca wędlina wołowa. Zasmakuj w carpaccio di bresaola!

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

szynka wołowa bresaola - 200 g
rukola - 50 g
oliwa z oliwek - 20 ml
kapar - 2 łyżeczki
ser pecorino - 50 g
sok z cytryny - 5 ml
ocet balsamiczny - 10 ml
pieprz czarny - 1 szczypta
sól - 1 szczypta
kiełki buraka - 20 g

Instrukcje przygotowania

1.UKŁADAMY PLASTRY WĘDLINY NA TALERZACH:
Plastry bresaoli układamy na talerzach tak, by wypełniły całą ich powierzchnię i delikatnie na siebie zachodziły.
2.DEKORUJEMY CARPACCIO:
Rukolę przekładamy do miski i skrapiamy 10 ml oliwy oraz sokiem wyciśniętym z cytryny. Delikatnie mieszamy dłońmi. Rukolę w oliwie nakładamy na środek talerzy.
Carpaccio di bresaola

Czas przygotowania

10 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

UKŁADAMY PLASTRY WĘDLINY NA TALERZACH

Plastry bresaoli układamy na talerzach tak, by wypełniły całą ich powierzchnię i delikatnie na siebie zachodziły.

2

DEKORUJEMY CARPACCIO

Rukolę przekładamy do miski i skrapiamy 10 ml oliwy oraz sokiem wyciśniętym z cytryny. Delikatnie mieszamy dłońmi. Rukolę w oliwie nakładamy na środek talerzy.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

664 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

332 kcal

🥑

Tłuszcz

17,7 g

🌾

Węglowodany

3,8 g

🥬

Błonnik

40,3 g

💪

Białko

40,3 g

Podobne przepisy

Carpaccio di bresaola - przepis, składniki, przygotowanie | psse-slupca.pl