psse-slupca.pl

Seler naciowy z nadzieniem z sera brie i krakersów • przepis • składniki • przygotowanie

Szybki sposób na lekką kolację lub przekąskę we francuskim stylu! Wystarczy kilka minut, by oczarować smakiem.

Seler naciowy z nadzieniem z sera brie i krakersów

Szybki sposób na lekką kolację lub przekąskę we francuskim stylu! Wystarczy kilka minut, by oczarować smakiem.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

sok z cytryny - 1 łyżka
pieprz czarny - 1 szczypta
seler naciowy - 480 g
ser brie - 200 g
ser twaróg półtłusty - 150 g
papryka mielona słodka - 0,5 łyżeczki
sól - 1 szczypta
krakersy - 40 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY NADZIENIE:
Ser brie rozgniatamy widelcem. Krakersy kruszymy. Oba składniki łączymy z twarożkiem, doprawiamy solą, pieprzem i papryką oraz sokiem z cytryny.
2.NADZIEWAMY SELER:
Seler oczyszczamy, w razie potrzeby usuwamy włókna. Liście obcinamy, drobno siekamy i dodajemy do masy, którą smarujemy łodygi selera naciowego.
3.PODAJEMY DANIE:
Podajemy z dodatkowymi krakersami według uznania.
Seler naciowy z nadzieniem z sera brie i krakersów

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY NADZIENIE

Ser brie rozgniatamy widelcem. Krakersy kruszymy. Oba składniki łączymy z twarożkiem, doprawiamy solą, pieprzem i papryką oraz sokiem z cytryny.

2

NADZIEWAMY SELER

Seler oczyszczamy, w razie potrzeby usuwamy włókna. Liście obcinamy, drobno siekamy i dodajemy do masy, którą smarujemy łodygi selera naciowego.

3

PODAJEMY DANIE

Podajemy z dodatkowymi krakersami według uznania.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1089,2 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

544,6 kcal

🥑

Tłuszcz

32,5 g

🌾

Węglowodany

34,1 g

🥬

Błonnik

4,6 g

💪

Białko

33,6 g

Podobne przepisy