psse-slupca.pl

Penne z czerwoną cebulą i kozim serem • przepis • składniki • przygotowanie

Karmelizowana, czerwona cebula pysznie komponuje się z makaronem, serem kozim i orzechami włoskimi!

Penne z czerwoną cebulą i kozim serem

Karmelizowana, czerwona cebula pysznie komponuje się z makaronem, serem kozim i orzechami włoskimi!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

ocet balsamiczny - 2 łyżki
cukier brązowy - 1 łyżka
cebula czerwona - 500 g
pieprz czarny - 1 szczypta
oliwa z oliwek - 2 łyżki
orzech włoski - 40 g
sól - 1 szczypta
szczypior cebuli - 12 g
wino czerwone - 125 ml
makaron penne - 400 g
ser kozi - 150 g

Instrukcje przygotowania

1.KARMELIZUJEMY CEBULĘ:
Cebulę posypujemy cukrem, karmelizujemy przez 1 minutę. Następnie dolewamy ocet i wino. Gotujemy na wolnym ogniu przez 3 minuty. Dodajemy trochę wody z gotowania makaronu, kozi ser i mieszamy.
Penne z czerwoną cebulą i kozim serem

Czas przygotowania

30 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

KARMELIZUJEMY CEBULĘ

Cebulę posypujemy cukrem, karmelizujemy przez 1 minutę. Następnie dolewamy ocet i wino. Gotujemy na wolnym ogniu przez 3 minuty. Dodajemy trochę wody z gotowania makaronu, kozi ser i mieszamy.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2676,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

669,1 kcal

🥑

Tłuszcz

21,9 g

🌾

Węglowodany

88,2 g

🥬

Błonnik

24 g

💪

Białko

24 g

Podobne przepisy