Kolorowe warstwowe koreczki z pomidorową czapeczką, nektarynką i kakao • przepis • składniki • przygotowanie
Zmień zwykłe kanapki w kolorowe koreczki i zobacz, ile frajdy może sprawić dziecku zwykłe śniadanie. Są pyszne i zdrowe!

Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
KORECZKI POMIDORKI KOKTAJLOWE
przekrajamy na pół i odstawiamy.
CHLEB SMARUJEMY SERKIEM
twarogowym.
NA PIERWSZEJ KROMCE
układamy warstwowo liść sałaty, czerwoną paprykę (w całym kawałku), szynkę, żółtą paprykę (w całym kawałku), sałatę i przykrywamy drugą kromką chleba (twarogiem do środka kanapki).
W ROGACH TAK
przygotowanej kanapki rozładamy przekrojone pomidorki koktajlowe, wbijamy w nie patyczki bambusowe, aby przytrzymać kanapkę.
NASTĘPNIE KANAPKĘ PRZEKRAWAMY
na pół i jeszcze raz na pół, aby powstały 4 koreczki z pomidorkową czapeczką.
KAKAO MLEKO ZAGOTOWUJEMY,
dodajemy miód i kakao.
JAK PODAWAĆ?.
DO KORECZKÓW PODAJEMY
nektarynkę i kakao.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
622,5 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
311,2 kcal
Tłuszcz
7,2 g
Węglowodany
49,1 g
Błonnik
7 g
Białko
12,9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Szaszłyki z karkówki w marynacie orzechowej z gruszkami i sałatką z rukoli
Szaszłyki z karkówki to jeden z niekwestionowanych klasyków polskiego grillowania. Jednak dzięki kreatywności kulinarnej mistrza kuchni Karola Okrasy, ten popularny przysmak zyskuje zupełnie nowe oblicze. Marynata orzechowa, grillowane gruszki i aromatyczna sałatka z rukoli tworzą kompozycję, która zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Boczek pieczony
Boczek pieczony to rewelacyjna propozycja na sycący obiad dla całej rodziny. Chrupiąca skórka i soczyste wnętrze - czego chcieć więcej? Przygotuj się na podróż po smakach i aromatach, które urzekają i zrób z nami pieczony boczek.

Bułeczki wielkanocne
Pachnące, rumiane zajączki to pyszny, słodki wypiek na bazie drożdży – uświetni wielkanocny stół i zasmakuje wszystkim.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sos chrzanowy
Intensywny, lekko ostry sos chrzanowy to doskonały dodatek kulinarny, który wzbogaca smak wielu potraw kuchni Europy Środkowo-Wschodniej. Chrzan to roślina już od wielu wieków znana ze swoich właściwości zdrowotnych, nic więc dziwnego, że jest tak chętnie używana w kuchni. Jak zrobić wyrazisty i aromatyczny sos na bazie chrzanu, który doda potrawom charakteru?

Owsianka kokosowa
Sycąca owsianka to dla wielu idealne słodkie śniadanie, zwłaszcza do zabrania w drogę. Jeśli jesteś jedną z tych, osób koniecznie wypróbuj ten przepis na wegańską owsiankę kokosową z dodatkiem gorzkiej czekolady.

Sos ze świeżych ziół i oliwy z oliwek
Do pieczonych warzyw, do sałatek, do pizzy! Ten sos ze świeżych ziół sprawi, że każde danie będzie wyjątkowe. Przygotuj go i sprawdź, ile ma w sobie smaku i aromatu.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kotlety z cukinii
Kotlety z cukinii to lekka, pyszna propozycja na obiad lub przekąskę, która świetnie sprawdzi się w sezonie letnim. Są chrupiące z zewnątrz i tak miękkie w środku, że wprost rozpływają się w ustach. Ich przygotowanie jest proste, a składniki ogólnodostępne. Jak je zrobić? Sprawdź nasz przepis!

Ekspresowy sorbet z melona
Ekspresowy sorbet z melona to świetny pomysł, gdy szukasz orzeźwienia w upalne dni. Sięgnij po szybki przepis Pawła i zaserwuj sobie pyszne i megaowocowe lody!

Schabowy z grilla i sałatka z ziemniaków
Schabowy z grilla? To możliwe! Wypróbuj przepis Karola na schabowego z grilla podanego z pyszną, ziemniaczaną sałatką.