psse-slupca.pl

Kolorowe warstwowe koreczki z pomidorową czapeczką, nektarynką i kakao • przepis • składniki • przygotowanie

Zmień zwykłe kanapki w kolorowe koreczki i zobacz, ile frajdy może sprawić dziecku zwykłe śniadanie. Są pyszne i zdrowe!

Kolorowe warstwowe koreczki z pomidorową czapeczką, nektarynką i kakao

Zmień zwykłe kanapki w kolorowe koreczki i zobacz, ile frajdy może sprawić dziecku zwykłe śniadanie. Są pyszne i zdrowe!

Czas przygotowania
min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

papryka czerwona - 0,25 szt.
kakao - 1 łyżeczka
miód - 1 łyżeczka
mleko - 230 ml
nektarynka - 1 szt.
papryka żółta - 0,25 szt.
pomidorki koktajlowe - 2 szt.
sałata lodowa - 80 g
szynka gotowana - 15 g
serek śmietankowy - 1 łyżka
chleb graham - 2 kromki

Instrukcje przygotowania

1.KORECZKI POMIDORKI KOKTAJLOWE:
przekrajamy na pół i odstawiamy.
2.CHLEB SMARUJEMY SERKIEM:
twarogowym.
3.NA PIERWSZEJ KROMCE:
układamy warstwowo liść sałaty, czerwoną paprykę (w całym kawałku), szynkę, żółtą paprykę (w całym kawałku), sałatę i przykrywamy drugą kromką chleba (twarogiem do środka kanapki).
4.W ROGACH TAK:
przygotowanej kanapki rozładamy przekrojone pomidorki koktajlowe, wbijamy w nie patyczki bambusowe, aby przytrzymać kanapkę.
5.NASTĘPNIE KANAPKĘ PRZEKRAWAMY:
na pół i jeszcze raz na pół, aby powstały 4 koreczki z pomidorkową czapeczką.
6.KAKAO MLEKO ZAGOTOWUJEMY,:
dodajemy miód i kakao.
7.
JAK PODAWAĆ?.
8.DO KORECZKÓW PODAJEMY:
nektarynkę i kakao.
Kolorowe warstwowe koreczki z pomidorową czapeczką, nektarynką i kakao

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

KORECZKI POMIDORKI KOKTAJLOWE

przekrajamy na pół i odstawiamy.

2

CHLEB SMARUJEMY SERKIEM

twarogowym.

3

NA PIERWSZEJ KROMCE

układamy warstwowo liść sałaty, czerwoną paprykę (w całym kawałku), szynkę, żółtą paprykę (w całym kawałku), sałatę i przykrywamy drugą kromką chleba (twarogiem do środka kanapki).

4

W ROGACH TAK

przygotowanej kanapki rozładamy przekrojone pomidorki koktajlowe, wbijamy w nie patyczki bambusowe, aby przytrzymać kanapkę.

5

NASTĘPNIE KANAPKĘ PRZEKRAWAMY

na pół i jeszcze raz na pół, aby powstały 4 koreczki z pomidorkową czapeczką.

6

KAKAO MLEKO ZAGOTOWUJEMY,

dodajemy miód i kakao.

7

JAK PODAWAĆ?.

8

DO KORECZKÓW PODAJEMY

nektarynkę i kakao.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

622,5 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

311,2 kcal

🥑

Tłuszcz

7,2 g

🌾

Węglowodany

49,1 g

🥬

Błonnik

7 g

💪

Białko

12,9 g

Podobne przepisy

Kolorowe warstwowe koreczki z pomidorową czapeczką, nektarynką i kakao - przepis, składniki, przygotowanie | psse-slupca.pl