Czekoladowe nicecream • przepis • składniki • przygotowanie
Banany, awokado, kakao i syrop klonowy – to połączenie tworzy świetną przekąskę, która doskonale sprawdzi się kiedy masz ochotę na coś słodkiego.

Czas przygotowania
5 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
Przygotuj
termorobota MC Smart Przygotuj wcześniej: Banany obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki.
Zamrażać co najmniej 8 godzin w zamrażalniku.
W tym celu na desce przykrytej papierem do pieczenia rozłożyć plasterki bananów w taki sposób, aby się ze sobą nie skleiły. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
MIKSOWANIE AWOKADO AWOKADO PRZEKROIĆ
NA PÓŁ, WYJĄĆ PESTKĘ I POŁOWĘ MIĄŻSZU WŁOŻYĆ W KAWAŁKACH DO POJEMNIKA MIKSUJĄCEGO.
RESZTĘ AWOKADO ZUŻYĆ DO CZEGO INNEGO.
ŁĄCZENIE WSZYSTKICH SKŁADNIKÓW DODAĆ
zamrożone kawałki bananów, kakao i syrop z agawy i miksować wszystko (z zatkniętą miarką) 30 sekund/prędkość 8.
Powstałą masę zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika, po czym miksować powtórnie (z zatkniętą miarką) 15 sekund/prędkość 8.
Natychmiast podawać.
RADA Aby przygotować nieco inny wariant nicecream, wystarczy zastąpić jednego banana (150 g) taką samą ilością innych owoców, np. mrożonych malin lub truskawek.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
860,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
430,4 kcal
Tłuszcz
16,5 g
Węglowodany
77,7 g
Błonnik
6,2 g
Białko
6,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Indyk z cukinią i grzybami z woka
Sznycel indyczy może być również podstawą dania azjatyckiego. Zobacz, jak je przygotować!

Omlet z wędzonym łososiem i awokado
Jeśli jesteś miłośnikiem omletów na śniadanie, koniecznie wypróbuj ten przepis Karola. Delikatny omlet z dodatkiem łososia i awokado to kompozycja idealna na początek dnia.

Kanapka bagietka i krewetka
Chrupiące pszenne pieczywo z masłem czosnkowo-pietruszkowym, a do tego krewetki, sałata i awokado. Kanapka doskonała!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Chrupiące tofu w stylu japońskim
Niezwykle chrupiące i pełne smaku! Takie jest tofu w stylu japońskim według tego przepisu. Koniecznie wypróbuj i zaproś kuchnię inspirowaną Azją do swojego domu.

Zakwas z buraków na barszcz czerwony
Podstawa domowego barszczu czerwonego to dobry zakwas, który z łatwością przygotujesz w swojej kuchni dzięki przepisowi Karola!

Proste tortille z serem i pieczarkami
Prosty sposób na pożywne małe co nieco, które można mieć zawsze pod ręką. Świetny pomysł na drugie śniadanie i nie tylko!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Naleśniki orkiszowe z miodem
Mąka orkiszowa to podstawa tych pysznych naleśników bez cukru, które przygotujesz dzięki przepisowi Pawła. Podaj je ze świeżymi malinami i miodem!

Zupa krem z kawałkami kurczaka
Łatwa w przygotowaniu zupa krem z kawałkami ugotowanego kurczaka. Pycha!

Makaron z wędzonym łososiem w sosie musztardowym
Spróbuj makaronu z łososiem i kapustą w lekko ostrym sosie musztardowym z nutą cytrynową!